Sprong voorwaarts in emissieloos transport over water

 

TBI Infra B.V. en Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk BV hebben eind 2021 een strategisch belang in het Amsterdamse City Barging BV genomen, één van de bedrijven van de Rutte Groep. City Barging is een duurzame transporteur van bouwmaterialen en afval over water in de Amsterdamse markt. De organisatie heeft een grote vloot schepen waarvan inmiddels ruim de helft elektrisch is aangedreven. De samenwerking komt op een moment dat de vraag om emissieloos transport over water in de Amsterdamse markt steeds verder toeneemt.

Amsterdamse Aannemers

TBI Infra en H. van Steenwijk zijn beiden houder van een aantal grote contracten in het kader van het Programma Bruggen en Kademuren van de Gemeente Amsterdam.  Er is een grote vervangingsopgave voor de kademuren en bruggen in Amsterdam en de wens om de overlast van het zware vrachtverkeer te verminderen door meer vervoer over water te stimuleren. City Barging is  voor deze opgave de ideale partner in het uitvoeren van de logistiek over water, in de ambitie om emissieloos transport en de emissieloze bouwplaats te realiseren in de Amsterdamse binnenstad.

Autonomie

Alle aandeelhouders van City Barging zien het verduurzamen van de logistieke keten in Amsterdam als een uitdaging die breder is dan de eigen organisaties. City Barging zal zelfstandig, autonoom en vanuit de eigen identiteit blijven opereren zodat de gehele markt bediend kan worden.

Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk BV

Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk BV is de oudste aannemer van Amsterdam en al bijna twee eeuwen specialist in het uitvoeren van binnenstedelijke projecten in de waterbouw. De organisatie heeft in de gemeente Amsterdam de meeste strekkende meters kademuurvervanging op haar naam staan. Het familiebedrijf, inmiddels in handen van de zesde generatie, kan door de participatie in City Barging haar focus houden op de uitvoering van haar portefeuille waar een aantal toonaangevende projecten in zitten zoals de Samenwerkingsovereenkomst Kademuren (SOK Kademakers) voor de gemeente Amsterdam.

TBI Infra

TBI Infra wordt gevormd door Mobilis, Voorbij Funderingstechniek, Voton en Struijk en is actief in de infra-, water, energie en industriebouw. De organisatie loopt voorop in de markt en wil altijd meerwaarde creëren door de focus te houden op de kracht van samenwerking. Complexe, multidisciplinaire projecten vergen steeds meer specifieke kunde en expertise, door de samenwerking tussen de partijen versterkt TBI Infra haar positie in de uitdagende Amsterdamse markt. TBI Infra heeft een groot aantal opdrachten in uitvoering in Amsterdam zoals de Singelgrachtgarage-Marnix, Raamovereenkomst Veiligheidsconstructies Bruggen en Kademuren, de vervanging van de bruggen aan de Oranje Loper, de Amstelstroomburg en de Berlagebrug.

Rutte Groep

De Rutte Groep is een innovatieve Amsterdamse organisatie met focus op circulaire economie en CO2-reductie. Naast de oprichter van City Barging, is de organisatie een middelgrote GWW-aannemer en heeft ze een innovatieve dochteronderneming met de focus op circulaire-betonrecycling. Als initiatiefnemer van City Barging is de organisatie verheugd haar twee nieuwe partners te verwelkomen. Duurzaamheid is de topprioriteit voor de onderneming, gevoed door een gezonde business. Door de toetreding van de twee nieuwe partners wordt een grote stap gezet in het verder verduurzamen van de logistieke keten in de Amsterdamse markt.